bewaar
Paprikalasagne met oude kaas
Paprikalasagne met oude kaas
bewaar

Paprikalasagne met oude kaas

30 min. bereiden
40 min. wachten
386waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

2 eetlepels

olijfolie

1 blik

tomatenblokjes

½ pot

geroosterde paprika's

2 theelepels

paprikapoeder

3 eetlepels

boter

50 g

bloem

500 ml

melk

250 g

oude kaas

250 g

lasagnevellen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter, ingevet

Aan de slag

In pan ui in olie goudbruin fruiten. Tomaat en geroosterde paprika toevoegen en aan de kook brengen. Paprikasaus 15 min. laten sudderen en op smaak brengen met paprikapoeder, mespunt suiker, zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan boter verwarmen en bloem erdoor roeren. Gedeelte van melk erbij schenken, aan de kook brengen en met pollepel of garde goed blijven roeren tot geheel glad is. Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren tot gladde saus ontstaat (dit duurt ca. 3 min). Saus minimaal 2 min. doorkoken. Helft van kaas door saus roeren en op smaak brengen met zout en peper. Bodem van ingevette ovenschaal met lasagnevellen bedekken, 1/3 van kaassaus erover verdelen en lasagnevellen erop leggen. Helft van paprikasaus erop scheppen en met lasagnevellen afdekken. Verder laagjes maken van respectievelijk kaassaus, lasagnevellen, paprikasaus, lasagnevellen en met kaassaus eindigen. Lasagne met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in 40 min. gaar laten worden.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.