bewaar
Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop
Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop
bewaar

Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

25 min. bereiden
25 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

100 g

griesmeel

50 g

bloem

½ zakje

bakpoeder

zout

2

eieren

4 eetlepels

olijfolie

100 g

honing

1

sinaasappel

1

kaneelstokje

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen. Eieren splitsen. Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen. Beslag in ingevette bakvorm schenken. Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken. Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken. Warm of koud serveren.

tip

algemeenGarneer de cakejes met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel. Serveer ze koel als nagerecht met 150 gram dikke Griekse yoghurt waar 1 eetlepel honing doorheen geroerd is.