bewaar
Citroen-amandelcake
Citroen-amandelcake
bewaar

Citroen-amandelcake

30 min. bereiden
50 min. wachten
201waarderingen

Ingrediënten

4 bakjes

amandelschaafsel

2

citroenen

200 g

boter

200 g

witte basterdsuiker

3

eieren

100 g

griesmeel

1 el

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, springvorm doorsnede ca. 22 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal 200 g amandelschaafsel in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Rooster de rest van het schaafsel 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.

2

Klop de boter en suiker met een mixer in een kom tot de suiker is opgelost. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Meng de gemalen amandel, het griesmeel en bakpoeder in een kom en voeg al kloppend in delen toe aan het beslag. Roer het citroenrasp erdoor. Schep in de ingevette springvorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.

3

Verhit het citroensap met 5 el suiker. Laat op laag vuur 8 min. inkoken. Bestrooi de cake met het geroosterde amandelschaafsel. Schenk de siroop erover. Laat afkoelen, verwijder de vorm. Lekker met lemon curd (potje 320 g).

tip

algemeenU kunt de cake 3 dagen van tevoren bereiden.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.