Ci­troen-li­moen­curd

(7) waardeer
engels bijgerecht 1 stuks
3 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • jampot met schroefdeksel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Jampot en deksel afwassen in heet sodawater, omspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Citrusvruchten schoonboenen, schil grof raspen (of schil met mesje of citroentrekker in flinterdunne reepjes snijden). Vruchten uitpersen. In pan laag water aan de kook brengen. Eieren loskloppen in hittebestendige kom. Boter met suiker, sap en rasp door losgeklopt ei roeren. Vuur lager draaien en kom in pan hangen: bodem van kom mag water niet raken en water mag net niet koken. Dit om schiften te voorkomen. Eiermengsel al roerend met houten lepel verwarmen. Na ca. 20 min. begint het mengsel te binden tot een romige, ondoorzichtige vla. Na ca. 5 min. is vla zo dik dat hij op de bolle kant van de houten lepel blijft hangen en een hierin getrokken streep zichtbaar blijft. Pan van vuur nemen en curd in jampot scheppen. Deksel vastdraaien en curd verder laten afkoelen. Curd is ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.