bewaar
Citroen-limoencurd
Citroen-limoencurd
bewaar

Citroen-limoencurd

45 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

1 portie

2

citroenen

2

limoenen

3

eieren

100 g

ongezouten boter

200 g

fijne kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • jampot met schroefdeksel

Aan de slag

Jampot en deksel afwassen in heet sodawater, omspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Citrusvruchten schoonboenen, schil grof raspen (of schil met mesje of citroentrekker in flinterdunne reepjes snijden). Vruchten uitpersen. In pan laag water aan de kook brengen. Eieren loskloppen in hittebestendige kom. Boter met suiker, sap en rasp door losgeklopt ei roeren. Vuur lager draaien en kom in pan hangen: bodem van kom mag water niet raken en water mag net niet koken. Dit om schiften te voorkomen. Eiermengsel al roerend met houten lepel verwarmen. Na ca. 20 min. begint het mengsel te binden tot een romige, ondoorzichtige vla. Na ca. 5 min. is vla zo dik dat hij op de bolle kant van de houten lepel blijft hangen en een hierin getrokken streep zichtbaar blijft. Pan van vuur nemen en curd in jampot scheppen. Deksel vastdraaien en curd verder laten afkoelen. Curd is ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast.