Kokos-limoencake met limoenglazuur
410 kcal
30 min. bereiden, 4 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
150 g
1 pakje
250 g
5
2 bakjes
2
100 g
Dit heb je nodig
cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet
satéprikker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 03 - Paasfeest
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de kokos toe. Zeef de 150 g cakemeel boven het beslag en spatel het erdoor.
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en 2 el sap door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stort de cake na 5 min. en laat verder afkoelen op een rooster of een schaal. Meng 2 el limoensap met de poedersuiker tot glazuur. Sprenkel over de afgekoelde cake en laat in ca. 2 uur hard worden.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Kokos-limoencake met limoenglazuur

12 personen
410 kcal
30 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de kokos toe. Zeef de 150 g cakemeel boven het beslag en spatel het erdoor.
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en 2 el sap door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stort de cake na 5 min. en laat verder afkoelen op een rooster of een schaal. Meng 2 el limoensap met de poedersuiker tot glazuur. Sprenkel over de afgekoelde cake en laat in ca. 2 uur hard worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
150 g cakemeel
1 pakje boter
250 g fijne kristalsuiker
5 eieren
2 bakjes gemalen kokos
2 limoenen
100 g poedersuiker
Dit heb je nodig
cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet
satéprikker




