bewaar
Kokos-limoencake met limoenglazuur
Kokos-limoencake met limoenglazuur
bewaar

Kokos-limoencake met limoenglazuur

30 min. bereiden
4 uur wachten
183waarderingen

Ingrediënten

12 personen

150 g

cakemeel

1 pakje

boter

250 g

fijne kristalsuiker

5

eieren

2 bakjes

gemalen kokos

2

limoenen

100 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet

  • satéprikker

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de kokos toe. Zeef de 150 g cakemeel boven het beslag en spatel het erdoor.

2

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en 2 el sap door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

3

Stort de cake na 5 min. en laat verder afkoelen op een rooster of een schaal. Meng 2 el limoensap met de poedersuiker tot glazuur. Sprenkel over de afgekoelde cake en laat in ca. 2 uur hard worden.

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kokos-limoencake met limoenglazuur

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig