Bruschetta spinazie, gedroogde tomaat en spek

italiaans
voorgerecht
10 personen
3
57
Advertentie
Ingrediënten
- 1 ciabatta (brood)
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook (gehalveerd)
- 10 plakken ambachtelijk gerookt ontbijtspek (pakje 150 g)
- 1 zak wilde spinazie (400 g)
- ½ potje semi-zongedroogde tomaten ((a 295 g), in reepjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een ½ teen knoflook en leg ze op een schaal.
- Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak het spek in 5 min uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
- Verdeel de nog warme spinazie over de bruschette. Verdeel de tomaten erover en leg op elk broodje een plakje spek. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 0 g