bewaar
Bruschetta spinazie, gedroogde tomaat en spek
Bruschetta spinazie, gedroogde tomaat en spek
bewaar

Bruschetta spinazie, gedroogde tomaat en spek

10 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

1

ciabatta

4 el

olijfolie

1 teen

knoflook

10 plakken

ambachtelijk gerookt ontbijtspek

1 zak

wilde spinazie

½ potje

semi-zongedroogde tomaten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een ½ teen knoflook en leg ze op een schaal.

2

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak het spek in 5 min uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

3

Verdeel de nog warme spinazie over de bruschette. Verdeel de tomaten erover en leg op elk broodje een plakje spek. Serveer direct.