bewaar
Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes
Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes
bewaar

Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes

Spaghetti Alla Trapanese is een pasta met een pesto volgens een oud recept uit Trapani. Een echte klassieker!

15 min. bereiden
257waarderingen

Ingrediënten

4 personen

9 el

Italiaanse olijfolie extra vierge

95 g

blanke garneeramandelen

300 g

spaghetti

1 teen

knoflook

15 g

verse basilicum

1

citroen

75 g

Parmigiano Reggiano

500 g

romaatjes

Dit heb je nodig

  • vijzel of staafmixer

Spaghetti Alla Trapanese is een pasta met een pesto volgens een oud recept uit Trapani. Een echte klassieker!

Aan de slag

1

Verhit 1/9 van de olie in een koekenpan en bak de amandelen in 3 min. op laag vuur lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Doe de amandelen en knoflook in de vijzel of het bakje van de staafmixer. Voeg de helft van het basilicum, wat peper en eventueel zout toe en vijzel of maal grof. Roer de rest van de olie erdoor.

4

Pers de citroen uit. Meng de amandelpesto met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout en het citroensap. Doe de tomaten in een ruime kom en druk ze plat met de achterkant van een lepel.

5

Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de tomaten en pesto. Voeg zoveel kookvocht toe tot je een smeuïg gerecht krijgt. Bestrooi met de rest van het basilicum en de rest van de kaas. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met gegrilde kiphaasjes en een groene salade.

algemeenU kunt de pesto 1 dag van tevoren bereiden. Kook de pasta vlak voor het serveren.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.