Spa­ghet­ti Al­la Tra­pa­ne­se met aman­del­pes­to en ro­maatjes

Spaghetti Alla Trapanese is een pasta met een pesto volgens een oud recept uit Trapani. Een echte klassieker!

(251) waardeer
italiaans bijgerecht Spaghetti Alla Trapanese is een pasta met een pesto volgens een oud recept uit Trapani. Een echte klassieker! 4 personen
4 251

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel of staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/9 van de olie in een koekenpan en bak de amandelen in 3 min. op laag vuur lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Doe de amandelen en knoflook in de vijzel of het bakje van de staafmixer. Voeg de helft van het basilicum, wat peper en eventueel zout toe en vijzel of maal grof. Roer de rest van de olie erdoor.
  4. Pers de citroen uit. Meng de amandelpesto met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout en het citroensap. Doe de tomaten in een ruime kom en druk ze plat met de achterkant van een lepel.
  5. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de tomaten en pesto. Voeg zoveel kookvocht toe tot je een smeuïg gerecht krijgt. Bestrooi met de rest van het basilicum en de rest van de kaas. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kiphaasjes en een groene salade.

Tip:

U kunt de pesto 1 dag van tevoren bereiden. Kook de pasta vlak voor het serveren.

video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti Al­la Tra­pa­ne­se met aman­del­pes­to en ro­maatjes

1
1
  • 1 el Italiaanse olijfolie extra vierge
  • 95 g blanke garneeramandelen

Verhit de olie in een koekenpan en bak de amandelen in 3 min. op laag vuur lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.

2
2
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 1 teen knoflook

Doe de amandelen en knoflook in de vijzel of het bakje van de staafmixer.

4
4
  • 7½ g verse basilicum
  • 8 el Italiaanse olijfolie extra vierge

Voeg de helft van het basilicum, wat peper en eventueel zout toe en vijzel of maal grof. Roer de rest van de olie erdoor.

5
5
  • 1 citroen
  • 37½ g Parmigiano Reggiano

Pers de citroen uit. Meng de amandelpesto met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout en het citroensap.

6
6
  • 500 g romatomaten

Doe de tomaten in een ruime kom en druk ze plat met de achterkant van een lepel.

7
7

Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de tomaten en pesto.

8
8
  • 7½ g verse basilicum
  • 37½ g Parmigiano Reggiano

Voeg zoveel kookvocht toe tot je een smeuïg gerecht krijgt. Bestrooi met de rest van het basilicum en de rest van de kaas. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kiphaasjes en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.