bewaar
Gnocchi pesto met romaatjes
Gnocchi pesto met romaatjes
bewaar

Gnocchi pesto met romaatjes

Van de pasta tot de pesto: alles is vers want alles is zelfgemaakt!

45 min. bereiden
20 min. wachten
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappelen

175 g

Parmigiano Reggiano

30 g

verse basilicum

50 g

geroosterde pijnboompitten

1 teen

knoflook

100 ml

traditionele olijfolie

250 g

romaatjes

2

middelgrote eieren

100 g

tarwebloem

1 tl

zout

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • keukenmachine

Van de pasta tot de pesto: alles is vers want alles is zelfgemaakt!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 25 min. gaar in water met zout. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen. Rasp de kaas.

2

Doe het basilicum, de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine en maal 10 sec. Roer er 50 g kaas en de olie door. Snijd de tomaatjes in kwarten en splits de eieren. Meng de bloem, het zout, 100 g kaas, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.

3

Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het aardappelmengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel in 4 stukken.

4

Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.

5

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties ca. 2 min. Schep de pesto en tomaat door de gnocchi. Bestrooi met de resterende kaas.

tip

Gnocchi maken

Instructievideo - 05:02 min.