bewaar
Witte rijst met sherry en pijnboompitten
Witte rijst met sherry en pijnboompitten
bewaar

Witte rijst met sherry en pijnboompitten

40 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

pijnboompitten

1

ui

1 teentje

knoflook

3 eetlepels

olijfolie

2

kippenbouillontabletten

1 dl

droge sherry

350 g

witte rijst (geen snelkook)

2 takjes

peterselie

Aan de slag

1

In droge koekenpan pijnboompitten onder regelmatig schudden goudbruin roosteren. Pijnboompitten op bord scheppen en laten afkoelen. Ui en knoflook pellen en snipperen.

2

In ruime pan olie verhitten en ui en knoflook op laag vuur in ca. 3 minuten glazig bakken. Bouillontabletten, 9 dl water en sherry toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren en ca. 30 minuten koken tot vocht bijna verdampt en rijst zacht is, regelmatig omscheppen.Intussen peterselie heel fijnhakken. Pijnboompitten en peterselie door rijst mengen.