bewaar
Gevulde uien met rijst en pijnboompitten
Gevulde uien met rijst en pijnboompitten
bewaar

Gevulde uien met rijst en pijnboompitten

35 min. bereiden
30 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 grote

uien

3 eetlepels

olijfolie

100 g

risottorijst

2 eetlepels

Italiaanse

100 ml

droge witte wijn

250 ml

kippenbouillon

25 g

pijnboompitten

50 g

pittige kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm, ingevet

Aan de slag

Halveer de uien horizontaal en haal de binnenste lagen eruit, zodat elke uihelft nog uit 2 lagen bestaat. Zet de uitgeholde uihelften in de ingevette ovenschaal. Snipper het binnenste van de uien fijn. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de gesnipperde ui zachtjes glazig. Roer de rijst en 1 eetlepel kruidenmix erdoor en bak al roerende nog 1-2 minuten. Schenk de helft van de wijn erbij en laat die al roerende verdampen. Schenk dan de bouillon erbij en stoof de rijst in 20 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze iets afkoelen. Meng de helft van de kaas met de pijnboompitten en de rest van de kruidenmix. Roer de rest van de kaas door de rijst en breng deze op smaak met zout en peper. Vul de uihelften hoog op met de rijst en strooi het kaasmengsel erover. Schenk de rest van de wijn op de bodem van de schaal. Laat de uien in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar worden. Lekker bij een rollade of varkensfiletlapjes.