bewaar
Spek-uispiesen
Spek-uispiesen
bewaar

Spek-uispiesen

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

1 schaal

speklapjes tandoori

½ potje

Amsterdamse uien

1 el

komijnzaad

½ beker

yoghurt

3 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • 4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Rijg de speklappen zigzaggend op een satéprikker of metalen spies en rijg in elke 'bocht' een ui. Gril de spiesen in 5 min. rondom gaar.

2

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het komijnzaad 2 min. Meng in een kom met de yoghurt. Maak een kuiltje in het midden en schenk er de olie in. Roer niet. Serveer bij de spiesen. Lekker met kikker­erwtensalade (voor recept zie ah.nl/allerhande) en een gepofte aardappel.

tip

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:53 min.