bewaar
Franse rozemarijnkip met frites
Franse rozemarijnkip met frites
bewaar

Franse rozemarijnkip met frites

25 min. bereiden
40 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 tenen

knoflook

½ bakje

rozemarijn

4 el

olijfolie

1 schaal

kippenpoten

1

aubergine

500 g

tomaten

1 liter

frituurolie

600 g

mini frites

Dit heb je nodig

  • braadslee (30 x 35 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de knoflook en rozemarijn met 2 el olie en peper en zout. Duw het rozemarijnmengsel onder het vel van de kip. Leg op de velkant in de braadslee. Braad de kip in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Keer halverwege.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de aubergine 3 min. Schep de rest van de knoflook erdoor en bak nog 1 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de frituurolie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer en frituur de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kip met de groenten en frites.

tip

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.