Franse rozemarijnkip met frites

frans
hoofdgerecht
4 personen
3
53
Advertentie
Ingrediënten
- 4 tenen knoflook (geperst)
- ½ bakje rozemarijn ((a 15 g), naaldjes fijngesneden)
- 4 el olijfolie
- 1 schaal kippenpoten (zonder rugstuk (ca. 1 kg))
- 1 aubergine (in blokjes)
- 500 g tomaten (in parten)
- 1 liter frituurolie
- 600 g mini frites (zak 1 kg, diepvries)
Keukenspullen
- braadslee (30 x 35 cm), ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de knoflook en rozemarijn met 2 el olie en peper en zout. Duw het rozemarijnmengsel onder het vel van de kip. Leg op de velkant in de braadslee. Braad de kip in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Keer halverwege.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de aubergine 3 min. Schep de rest van de knoflook erdoor en bak nog 1 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen de frituurolie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer en frituur de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kip met de groenten en frites.

Frituren
instructievideo
- 01:34 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 850 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 75 g
- vet 45 g