bewaar
Gegrilde rozemarijnkip met romige groentepasta
Gegrilde rozemarijnkip met romige groentepasta
bewaar

Gegrilde rozemarijnkip met romige groentepasta

20 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

500 g

kipfilet

1 teen

knoflook

2 tl

rozemarijn

5 el

olijfolie

1 zak

Italiaanse wokgroente

1 bekertje

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • grillpan, satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de kipfilet in de lengte in repen. Meng de knoflook met de rozemarijn door 3 el olie in een schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de kiprepen erdoor.

2

Haal de kipreepjes uit de marinade en rijg ze zigzag aan de satéstokjes. Verhit de grillpan en grill de kipspiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar.

3

Verhit de resterende 2 el olie en bak de wokgroente al om-scheppend in 4-5 min. beetgaar. Schep er de crème fraîche met de pasta door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de pasta in 4 (diepe) borden en leg er de gegrilde kipspiesjes naast.

tip

algemeenVoeg met de crème fraîche 2 el tapenade van zongedroogde tomaten (140 g) toe voor een extra Italiaans accent.