bewaar
Pasta met romige kool-hamsaus
Pasta met romige kool-hamsaus
bewaar

Pasta met romige kool-hamsaus

15 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

2 el

traditionele olijfolie

2

uien

500 g

koelverse spitskool

1

takje rozemarijn

1

winterpeen

1

hamblokjes

1 bekertje

crème fraîche light

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 200 ml van het kookwater. Verhit in een wok de olie el roerbak de ui goudbruin in 5 minuten. Voeg de kool en de winterpeen toe en roerbak weer 5 minuten. Voeg de rozemarijn, de hamblokjes, de crème fraîche en het opgevangen kookwater van de pasta toe en breng aan de kook. Stoof het gerecht afgedekt 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Giet de macaroni af en verdeel de pasta over 4 diepe borden. Schep de romige koolsaus erop.

tip

algemeenVoeg voor een pittiger smaak 1-2 tenen geperste knoflook toe.