Pas­ta pes­to met broc­co­li en ham

Supersnelle penne en bommetjevol smaak.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnelle penne en bommetjevol smaak. 4 personen
3 121

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Kook in 5 min. beetgaar en spoel af met koud water. Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de ham en broccoli toe en bak 2 min. mee. Voeg de pestospread en crème fraîche toe en warm door. Serveer de penne met de saus en kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 859 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 30-31

Pasta pesto met broccoli en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met broc­co­li en ham

1
1
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 800 g broccoli
  • 1 ui

Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Kook in 5 min. beetgaar en spoel af met koud water. Snipper de ui.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 250 g hamblokjes

Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de ham en broccoli toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 90 g pestospread
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 200 ml crème fraîche

Voeg de pestospread en crème fraîche toe en warm door. Serveer de penne met de saus en kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.