Prei­pas­ta met ham en kaas

(393) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 393

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei in 5 min. zacht en gaar. Voeg de hamblokjes, besciamella en de helft van de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Vet de ovenschaal in. Giet de pasta af en schep door de prei. Schep in de ovenschaal en strooi er de rest van de kaas en de oregano over. Bak de pasta in 20-25 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

variatietip:

Vervang voor een vispasta de hamblokjes door gerookte zalmsnippers (bakje 200 g).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Preipasta met ham en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­pas­ta met ham en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g penne
  • 3 preien

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei in 5 min. zacht en gaar.

4
4
  • 250 g hamblokjes
  • 400 g besciamellasaus
  • 175 g geraspte belegen kaas

Voeg de hamblokjes, besciamella en de helft van de kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano

Vet de ovenschaal in. Giet de pasta af en schep door de prei. Schep in de ovenschaal en strooi er de rest van de kaas en de oregano over.

6
6

Bak de pasta in 20-25 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

variatietip:

Vervang voor een vispasta de hamblokjes door gerookte zalmsnippers (bakje 200 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.