Prei­pas­ta met ham en kaas

Een ovenschotel met pasta en prei: daar klopt ons hart sneller van.

(426) waardeer
hoofdgerecht Een ovenschotel met pasta en prei: daar klopt ons hart sneller van. 4 personen
4 426

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne in 10 min. beetgaar. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de prei in 5 min. gaar. Giet de pasta af en voeg samen met de hamblokjes, besciamella en de helft van de kaas toe aan de prei en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout .
  3. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas en de oregano erover. Bak de pasta in 20 min. lichtbruin en gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Preipasta met ham en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­pas­ta met ham en kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g penne
  • 3 preien

Kook de penne in 10 min. beetgaar. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei in 5 min. gaar.

4
4
  • 250 g hamblokjes
  • 400 g besciamellasaus
  • 87½ g geraspte belegen kaas

Giet de pasta af en voeg samen met de hamblokjes, besciamella en de kaas toe aan de prei en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout .

5
5
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 87½ g geraspte belegen kaas
  • 1 tl gedroogde oregano

Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de pasta over de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas en de oregano erover.

6
6

Bak de pasta in 20 min. lichtbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.