bewaar
Preicannelloni met ham
Preicannelloni met ham
bewaar

Preicannelloni met ham

Dit gerecht heeft nauwelijks voorbereiding nodig, de oven doet al het zware werk.

10 min. bereiden
30 min. wachten
218waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

6 stuks

verse lasagnebladen

12 plakjes

schouderham

400 g

besciamellasaus

150 ml

halfvolle melk

75 g

geraspte belegen kaas

Dit gerecht heeft nauwelijks voorbereiding nodig, de oven doet al het zware werk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verwijder de harde onderkant van de prei en de stugge, donkergroene buitenste bladeren. Snijd de prei in ringen en was de prei. Halveer de lasagnebladen in de breedte en leg op elk vel 1 plakje ham en 1/12 deel van de prei.

3

Bestrooi met peper en eventueel zout en rol de lasagne strak op. Vet de ovenschaal in. Leg de preicannelloni in de ovenschaal.

4

Meng de besciamella met de melk, schenk dit over de cannelloni en bestrooi met de kaas. Bak de preicannelloni in het midden van de hete oven in 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

tip

variatietipU kunt de prei ook vervangen door bleekselderij of groene asperges.