bewaar
Lasagne spek, prei en spinazie
Lasagne spek, prei en spinazie
bewaar

Lasagne spek, prei en spinazie

Groen, groener, groenst! Geen tomaat te bekennen in deze lasagne, maar daar krijg je een hoop voor terug.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
196waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

besciamellasaus

500 ml

halfvolle melk

3 el

traditionele olijfolie

250 g

gerookte spekblokjes

2

preien

½ pak

groene lasagnevellen

1 pak

diepvries spinazie à la crème

200 g

geraspte belegen 48+ kaas

Groen, groener, groenst! Geen tomaat te bekennen in deze lasagne, maar daar krijg je een hoop voor terug.

Aan de slag

Maak de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 5 min. Voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Schep de helft van het mengsel in een ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van de spinazie erover en de rest van het mengsel. Bedek met lasagnebladen en verdeel de rest van de spinazie erover. Schenk de bechamelsaus erover en bestrooi met de kaas. Dek af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in 40 min. gaar. Verwijder het folie na 20 min.

algemeenLasagne spek, prei en spinazie is het lievelingseten van Willie Overtoom, aanvaller bij Heracles Almelo sinds 2008. Geboren in Bertoua, Kameroen. Speelde in Jong AZ, Jong Oranje en het Olympisch Elftal. 'Ik ben gek op lasagne. En dit is geen ingewikkeld recept: hij is snel te maken en smaakt geweldig. Heerlijk, vooral door de spinazie!'