Kip­pen­po­ten in to­ma­ten­ta­pe­na­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(74) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 74

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kippenpoten in met de tapenade. Leg ze in een braadpan en bak ze 10 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de ongeschilde aardappelen in dunne parten. Schep ze om met de olie en peper en zout naar smaak. Voeg toe aan de kippenpoten in de braadpan, leg de takjes rozemarijn ertussen en bak nog 20 min.
  3. Leg de plakken courgette tussen de aardappelen en kip en verdeel de tomaten en de olijven erover. Bak nog 15 min.

Tip:

Tomatentapenade is ook lekker door pastagerechten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.