bewaar
Deense balletjes met ui en dille
Deense balletjes met ui en dille
bewaar

Deense balletjes met ui en dille

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

400 g

gehakt

2

uien

1 bakje

dille

6 el

paneermeel

25 g

boter

1 zak

aardappelpuree

1 schaal

geraspte bietjes

200 g

winterpeen

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de ui, dille, helft van het paneermeel en peper en zout. Vorm er 8 balletjes van. Druk ze een beetje plat en wentel ze door de rest van het paneermeel.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom bruin en gaar.

3

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bietjes en winterpeen erdoor. Serveer de balletjes met de puree.

tip

algemeenKoud zijn de frikadeller ook lekker bij aardappelsalade: een echte Deense picknickklassieker.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.