bewaar
Deense balletjes met ui en dille
Deense balletjes met ui en dille
bewaar

Deense balletjes met ui en dille

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

gehakt

2

uien

1 bakje

dille

6 el

paneermeel

25 g

boter

1 zak

aardappelpuree

1 schaal

geraspte bietjes

200 g

winterpeen

Aan de slag

1

Meng het gehakt met de ui, dille, helft van het paneermeel en peper en zout. Vorm er 8 balletjes van. Druk ze een beetje plat en wentel ze door de rest van het paneermeel.

2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. rondom bruin en gaar.

3

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bietjes en winterpeen erdoor. Serveer de balletjes met de puree.

algemeenKoud zijn de frikadeller ook lekker bij aardappelsalade: een echte Deense picknickklassieker.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Deense balletjes met ui en dille

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig