bewaar
Bietenburgers
Bietenburgers
bewaar

Bietenburgers

25 min. bereiden
10 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

1 sneetje

witbrood

1 schaal

gekookte bieten

300 g

rundergehakt

1

ei

2 el

ketchup

4 el

olijfolie

4

kaiserbroodjes

1 zak

peen julienne

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Week het brood in 4 el water. Snijd 1 biet in piepkleine blokjes (brunoise). Meng deze met het gehakt, ei en 2 el ketchup. Knijp het brood uit, kneed door het gehakt en voeg peper en zout toe. Vorm er met natte handen 4 burgers van. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege.

2

Bak ondertussen de broodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de bietjes in plakjes. Halveer de broodjes en leg tussen elk broodje wat peen julienne, een paar plakjes biet, een bietenburger en ketchup. Maak van de rest van de biet en peen een salade. Besprenkel met 2 el olie. De bietenburgers zijn ook lekker met een blaadje sla ertussen.

tip

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.