Green & bean healthburger

Advertentie
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (netto 400 g)
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1½ eetlepel limoensap
- ½ theelepel hot peppersauce
- zout
- ¼ zakje peen julienne (` 150g)
- 10 g boter of margarine
- 4 hamburgers (` 100 g)
- 4 Kaiserbroodjes
- ½ bakje alfalfa (` 75 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kikkererwten laten uitlekken en vocht opvangen. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en boven hoge kom uitpersen. Kikkererwten, bosui, olie, 2 eetlepels kikkererwtenvocht, sesamzaad, limoensap, en peppersauce toevoegen en met staafmixer tot gladde bonenpuree pureren. Op smaak brengen met zout. In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8 à 10 minuten gaar en bruinbakken, halverwege keren. Broodjes opensnijden, met bonenpuree bestrijken en beleggen met alfalfa, hamburgers erop leggen en peen erover verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 42 g
- vet 28 g