bewaar
Andijviestamppot
Andijviestamppot
bewaar

Andijviestamppot

Deze andijviestamppot is extra smeuïg en fris door de crème fraîche.

30 min. bereiden
516waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappelen

250 g

magere spekreepjes

100 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

500 g

koelverse gesneden andijvie

2 el

crème fraîche

30 ml

maggi aroma

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Deze andijviestamppot is extra smeuïg en fris door de crème fraîche.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar. Doe ze na het afgieten terug in de pan. Bak ondertussen de spekreepjes in 7 min. bruin en krokant.

2

Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp tot puree.

3

Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en Maggi. Bestrooi met de spekjes.

Puree maken

Instructievideo - 03:22 min.