bewaar
Hartige andijviestamppot met walnoten
Hartige andijviestamppot met walnoten
bewaar

Hartige andijviestamppot met walnoten

40 min. bereiden
245waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardappelen

1

rookworst

125 g

magere spekreepjes

2

uien

200 ml

melk

1 pakje

roomkaas

1 zak

gesneden andijvie

1 zakje

walnoten

Aan de slag

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20-25 min. gaar. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant, neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Meng er de melk, boursin, spekjes, ui en andijvie door. Warm al roerend goed door. Bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.

tip

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.