Aardappelsalade op z'n Italiaans
Aardappelsalade met een twist: heerlijke groente en vette vis.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg roodschillige pommes culinair
- 400 g verse sperziebonen
- 100 g kappertjes
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 200 g mozzarella
- 1 rode ui
- 46 g ansjovisfilets in olie in blik
Advertentie
Bereiden
- Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ze in plakjes als ze nog warm zijn.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze door midden. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
- Meng 1 el van het vocht uit het potje kappertjes met de olie en Italiaanse kruiden en schenk dit over de aardappelplakjes.
- Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ansjovisfilets in stukje. Meng de aardappelen met de sperziebonen, mozzarella, ui, kappertjes en ansjovis.

Blancheren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Aardappelsalade op z'n Italiaans
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelsalade op z'n Italiaans
- 1 kg roodschillige pommes culinair
Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ze in plakjes als ze nog warm zijn.
- 400 g verse sperziebonen
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze door midden. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
- 100 g kappertjes
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Meng 1 el van het vocht uit het potje kappertjes met de olie en Italiaanse kruiden en schenk dit over de aardappelplakjes.
- 200 g mozzarella
- 1 rode ui
- 46 g ansjovisfilets in olie in blik
Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ansjovisfilets in stukje. Meng de aardappelen met de sperziebonen, mozzarella, ui, kappertjes en ansjovis.