Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis
Een Romeins borrelhapje dat ook nog eens zó klaar is.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ongesneden brood (bijv. AH Liefde & Passie Petit beurre)
- 150 g mozzarella
- 10 ansjovisfilets in olie in blik
- 1 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- 8 satéprikkers
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaaid op welk moment van de dag of avond dan ook. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd stukjes brood van 3 x 3 cm en stukjes mozzarella van dezelfde grootte. Breek een paar ansjovisfilets in stukjes.
- Steek om en om stukjes brood en mozzarella op de spiesjes en rijg tussen elk stukje brood en mozzarella een stukje ansjovis. Aan de uiteinden moet brood zitten. Leg het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met wat olie. Leg de spiesjes op de bakplaat en zet in de oven tot de mozzarella gaat smelten. Dit duurt ca. 6 min. Schep vlak voor het serveren een lepel van het vocht dat in de bakplaat is gelopen over de spiesjes heen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 160 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 515 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis
Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaaid op welk moment van de dag of avond dan ook.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 ongesneden brood
- 150 g mozzarella
- 10 ansjovisfilets in olie in blik
Snijd stukjes brood van 3 x 3 cm en stukjes mozzarella van dezelfde grootte. Breek een paar ansjovisfilets in stukjes.
Steek om en om stukjes brood en mozzarella op de spiesjes en rijg tussen elk stukje brood en mozzarella een stukje ansjovis. Aan de uiteinden moet brood zitten.
- 1 el traditionele olijfolie
Leg het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met wat olie. Leg de spiesjes op de bakplaat en zet in de oven tot de mozzarella gaat smelten. Dit duurt ca. 6 min.
Schep vlak voor het serveren een lepel van het vocht dat in de bakplaat is gelopen over de spiesjes heen.