bewaar
Plaatpizza met tomaat, ansjovis en rucola
Plaatpizza met tomaat, ansjovis en rucola
bewaar

Plaatpizza met tomaat, ansjovis en rucola

Pizza, o pizza! Waan je in Italië in je eigen keuken. Oven aan, bakplaat vullen met pizzadeeg en daarna tomaat, ansjovis en rucola erop.

30 min. bereiden
13 min. oventijd
1 uur 10 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 g

gedroogde gist

1½ el

kristalsuiker

250 ml

lauwwarm water

500 g

bloem voor pizzadeeg

2 tl

zout

2 el

traditionele olijfolie

800 g

tomatenblokjes in blik

2 bollen

mozzarella

46 g

ansjovisfilets in olijfolie

20 g

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakplaten

  • deegroller

  • bakpapier

Aan de slag

1

Los de gist en de helft van de suiker op in ⅖ van het lauwwarm water en laat 10 min. staan. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel, de rest van het lauwwarme water en de olie toe en meng in ca. 10 min. met een handmixer met deeghaken tot een soepel deeg. 

2

Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de randen naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en de handeling te herhalen. Vet de kom in, leg het deeg erin, dek af met een schone theedoek laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur. 

3

Breng ondertussen de tomatenblokjes met de rest van de suiker in een pan aan de kook. Laat ca. 30 min. inkoken op laag vuur. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en pureer met de staafmixer glad. 

4

Verwarm de oven met daarin de bakplaten voor op 230 °C. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk stuk uit tot een lap zo groot als de bakplaat. Haal de hete bakplaten uit de oven, bekleed ze met een vel bakpapier en leg op elke bakplaat een lap deeg. 

5

Scheur de mozzarella in stukken, laat de ansjovis uitlekken. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel de mozzarella en de ansjovis erover.

6

Bak de pizza’s in ca. 13 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege. Verdeel de rucola over de pizza’s als ze uit de oven komen. 

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plaatpizza met tomaat, ansjovis en rucola

Pizza, o pizza! Waan je in Italië in je eigen keuken. Oven aan, bakplaat vullen met pizzadeeg en daarna tomaat, ansjovis en rucola erop.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig