'Nduja pizza 
'Nduja pizza 
bewaar
bewaar

'Nduja pizza 

Als er iets een smaakbom is, dan is het 'nduja wel. Deze pittige smeerbare worst komt uit Calabrië en is de perfecte topping voor op pizza.

25 min. bereiden
14 min. oventijd
3 uur wachten
9waarderingen

Aan de slag

1

Doe het lauwwarme water in een kom en los het zout hierin op. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken. Voeg in een dun straaltje ⅓ olie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand. Haal het deeg uit de mengkom en bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen.

2

Leg de bol op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met ½ olie, dek af met vershoudfolie en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het deeg in volume is verdubbeld.

3

Maak de tomatensaus: verhit de rest van de olie in een koekenpan en voeg de polpa toe. Kneus de knoflook met de platte kant van je mes en voeg toe. Snijd de takjes van het basilicum zo fijn mogelijk en voeg ook toe. Laat de saus op middelhoog vuur inkoken tot 1/3. Dit duurt 15-20 min. Voeg in de laatste 5 min. de blaadjes basilicum toe.

4

Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm en gril ze 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Snijd de mozzarella in plakjes.

5

Verwarm de oven voor op 225 °C. Vorm de bol deeg op de bakplaat uit tot een vierhoekige pizzabodem: druk daarvoor de bol eerst plat en duw met je vingers tot een pizza ter grootte van de bakplaat, waarbij de randen (2 cm) hoger zijn dan het midden. Gebruik eventueel een deegroller.

6

Verdeel de tomatensaus, mozzarella, aubergine over de bodem. Bak in ca. 14 min. gaar in de oven. Haal de pizza halverwege uit de oven en verdeel met een theelepel in dotjes de nduja erover. Bak nog ca. 7 min.

achtergrondinfoJe spreek het ui als N-doeja, is een smeerbare worst uit Calabrië. Varkensvlees, zout en gedroogde rode pepers zorgen voor een diepe en pittige smaak. Lekker op een pizza met de romige mozzarella en aubergine.
serveertipLekker met een rucolasalade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Nduja pizza 

Als er iets een smaakbom is, dan is het 'nduja wel. Deze pittige smeerbare worst komt uit Calabrië en is de perfecte topping voor op pizza.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig