bewaar
Pizza margherita
Pizza margherita
bewaar

Pizza margherita

15 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

Tipo 00 bloem

4 el

traditionele olijfolie

7 g

gedroogde gist

2 tl

kristalsuiker

2 tl

zout

400 ml

kraanwater

2 tenen

knoflook

1

ui

800 g

gepelde tomaten in blik

20 g

verse Italiaanse kruiden

2 bollen

mozzarella

180 g

semi-zongedroogde tomaten

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Aan de slag

1

Kneed voor het pizzadeeg de bloem, de helft van de olie, de gist, de suiker en het zout met het lauwwarme water ineen grote kom in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel in ballen, een per persoon, en bestuif ze royaal met bloem. Dek af met een theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.

2

Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. zacht koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.

3

Verwarm de oven voor op 220 °C. Kneed de deegballen door. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot pizzabodems met Ø 30 cm. Leg op twee bakplaten met bakpapier elk 1 bodem. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de tomatensaus, mozzarella en tomaten over de pizzabodems.

4

Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Snijd het basilicum in reepjes. Haal de pizza's uit de oven en verdeel het basilicum erover. Serveer direct. Maak zo nog twee pizza's.

tip

bereidingstipMet een pizzasteen wordt de bodem krokanter. Bak de pizza's dan stuk voor stuk.

Pizzadeeg maken

Instructievideo - 02:19 min.