bewaar
Pizza alla napoletana
Pizza alla napoletana
bewaar

Pizza alla napoletana

Een van de lekkerste pizza's uit Italië. Vol van smaak door de kappertjes en ansjovis.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

Tipo 00 bloem

4 el

traditionele olijfolie

7 g

gedroogde gist

2 tl

kristalsuiker

2 tl

zout

400 ml

kraanwater

2 tenen

knoflook

1

ui

800 g

gepelde tomaten in blik

20 g

verse Italiaanse kruiden

2 bollen

mozzarella

50 g

ansjovisfilets in olijfolie

55 g

kappertjes groot

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Een van de lekkerste pizza's uit Italië. Vol van smaak door de kappertjes en ansjovis.

Aan de slag

1

Meng voor het pizzadeeg de bloem, de helft van de olie, gist, suiker en het zout met het lauwwarme water in een grote kom. Kneed in 5 min. tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 ballen en bestuif deze royaal met bloem. Laat op een warme plaats, losjes afgedekt met vershoudfolie, 1 uur rijzen.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en de knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden vast met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden uit de pan. Voeg peper en eventueel zout toe.

3

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kneed de deegballen door en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 pizzabodems met Ø 30 cm. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg op elke bakplaat 1 pizzabodem. Snijd de mozzarella in gelijke blokjes. Verdeel de helft van de tomatensaus en mozzarella over de twee bodems, doe hetzelfde met de uitgelekte ansjovis en kappertjes. Bak de pizza's ca. 25 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege van plaats. Maak zo nog twee pizza's.

tip

bereidingstipBereid de tomatensaus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.

Pizza alla napoletana

Instructievideo - 03:18 min.

Pizzadeeg maken

Instructievideo - 02:19 min.