bewaar
Yorkhamquiches
Yorkhamquiches
bewaar

Yorkhamquiches

Het zijn net cupcakes, maar dan met hartige yorkham en cheddar.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

yorkham

6

middelgrote eieren

70 g

cheddar aan stuk

125 ml

verse slagroom

450 g

diepvries tuinerwten

450 g

diepvries gesneden bladspinazie

700 g

kikkererwten in blik

2 el

olijfolie frisse citroen

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Het zijn net cupcakes, maar dan met hartige yorkham en cheddar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in stukjes, klop de eieren los en rasp de kaas. Meng de ham en eieren met de slagroom, de helft van de bevroren tuinerwten, peper en eventueel zout. Vet de muffinvorm in. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Verwarm ondertussen de spinazie 8 min. in een ruime pan. Voeg halverwege de rest van de tuinerwten toe. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met de citroenolie, peper en eventueel zout. Neem de quiches uit de oven. Verdeel het spinazie-erwtenmengsel over de borden en leg op elk bord 3 quiches.

tip

bewaartipJe kunt de quiches een dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm los afgedekt met aluminiumfolie in ca. 20 min. in de oven op 175 °C.