Chilimais met witte kaasblokjes
Uitgenodigd voor een barbecue? Neem deze spicy maiskolven mee als extraatje. Ze zijn ook nog eens zó klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 maiskolven
- 1 teen knoflook
- 100 g mayonaise
- ½ tl chilipeper (uit molen)
- ½ tl gemalen komijn (djinten)
- 100 g witte kaas
Keukenspullen
- barbecue
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan.
- Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 10 min. Giet af en halveer. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de knoflook, chilipeper, komijn, peper en eventueel zout. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig.
- Verkruimel de witte kaas op een bord. Bestrijk de maiskolven met de mayonaise. Rol ze door de kaas en bestrooi met extra chilipeper.
bereidingstip:
Heb je geen barbecue? Je kunt de maiskolven ook grillen in een grillpan.

Maiskolven grillen op de barbecue
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 355 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Chilimais met witte kaasblokjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chilimais met witte kaasblokjes
- 4 maiskolven
- 100 g mayonaise
- ½ tl chilipeper
- ½ tl gemalen komijn
Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de knoflook, chilipeper, komijn, peper en eventueel zout.
- 100 g witte kaas
Verkruimel de witte kaas op een bord. Bestrijk de maiskolven met de mayonaise. Rol ze door de kaas en bestrooi met extra chilipeper.
bereidingstip:
Heb je geen barbecue? Je kunt de maiskolven ook grillen in een grillpan.