bewaar
Limoenkipsaté met olijvenmayonaise
Limoenkipsaté met olijvenmayonaise
bewaar

Limoenkipsaté met olijvenmayonaise

25 min. bereiden
2 uur wachten
35waarderingen

Ingrediënten

1

limoen

1 takje

rozemarijn

2 tenen

knoflook

1 tl

tabasco

5 el

olijfolie

1 schaal

kipmedaillons

1 zak

groene olijven

2

ansjovisfilets

5 el

mayonaise

1 el

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • barbecue, 6 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Halveer de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en snijd fijn. Meng de rozemarijn met de knoflook, tabasco, olijfolie en het limoensap. Voeg peper en zout toe. Schep de kip erdoor en laat afgedekt in de koelkast 2 uur marineren.

2

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de olijven grof en de ansjovisfilets heel fijn. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper.

3

Rijg de kip aan de satéprikkers of de spiesen. Bestrijk de grill van de barbecue met de zonnebloemolie en gril de spiesjes in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de mayonaise en limoenpartjes.

tip

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:53 min.