
Ingrediënten
1
sjalotje
1 teentje
knoflook
1
rode peper
2
appels (Jonagold)
2
nectarines
20
witte pitloze druiven
25 g
roomboter
1 eetlepel
citroensap
1 snufje
zout
1
Amerikaanse gemarineerde ham
1 eetlepel
gepelde pistachenootjes
Aan de slag
Sjalotje en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en fijnsnijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines wassen, ontpitten en in blokjes snijden. Druiven wassen. In koekenpan boter verwarmen en sjalot, knoflook en peper 1 minuut bakken. Appel, nectarine, druiven en citroensap toevoegen en geheel ca. 1 minuut goed doorwarmen. Compote op smaak brengen met zout.
Amerikaanse gemarineerde ham volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Plakken ham in cirkel op schaal dakpansgewijs rangschikken en compote in midden scheppen. Pistachenootjes grof hakken en over ham strooien.
algemeenDe ham kan ook van tevoren worden bereid. Serveer hem koud, of warm de ham even op in de magnetron.