bewaar
Amerikaanse ham met pittige vruchtencompote
Amerikaanse ham met pittige vruchtencompote
bewaar

Amerikaanse ham met pittige vruchtencompote

1 uur 50 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

sjalotje

1 teentje

knoflook

1

rode peper

2

appels (Jonagold)

2

nectarines

20

witte pitloze druiven

25 g

roomboter

1 eetlepel

citroensap

1 snufje

zout

1

Amerikaanse gemarineerde ham

1 eetlepel

gepelde pistachenootjes

Aan de slag

1

Sjalotje en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en fijnsnijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines wassen, ontpitten en in blokjes snijden. Druiven wassen. In koekenpan boter verwarmen en sjalot, knoflook en peper 1 minuut bakken. Appel, nectarine, druiven en citroensap toevoegen en geheel ca. 1 minuut goed doorwarmen. Compote op smaak brengen met zout.

2

Amerikaanse gemarineerde ham volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Plakken ham in cirkel op schaal dakpansgewijs rangschikken en compote in midden scheppen. Pistachenootjes grof hakken en over ham strooien.

tip

algemeenDe ham kan ook van tevoren worden bereid. Serveer hem koud, of warm de ham even op in de magnetron.