bewaar
Buffalo wings met bluecheesedip
Buffalo wings met bluecheesedip
bewaar

Buffalo wings met bluecheesedip

Kippenvleugels met pittig-zoete zelfgemaakte marinade.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
zeer pittig
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

4 tenen

knoflook

50 ml

keukenstroop

6 el

Amerikaanse barbecuesaus

2 el

rodewijnazijn

2 el

koolzaadolie

1 tl

zout

1½ kg

kippenvleugels

6 el

slasaus met zonnebloemolie

50 g

Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakpapier

  • aluminiumfolie

Kippenvleugels met pittig-zoete zelfgemaakte marinade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe samen met de knoflook, stroop, barbecuesaus, azijn, olie en het zout in een hoge beker of kom en pureer met de staafmixer tot marinade. Breng op smaak met peper.

2

Schep de kippenvleugels om met de marinade. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak de kippenvleugels ca. 20 min. in het midden van de oven.Verwijder de folie, keer de vleugels en bak nog ca. 20 min.

3

Meng ondertussen de slasaus en kaas. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de kippenvleugels met de bluecheesedip.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.