bewaar
Met roomkaas gevulde vijgen
Met roomkaas gevulde vijgen
bewaar

Met roomkaas gevulde vijgen

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

gewelde vijgen met vanillesmaak

2 eetlepels

gepelde ongezouten pistachenootjes

50 g

verse roomkaas naturel

2 eetlepels

anijsdrank

Aan de slag

Vijgen per 4 met steeltje naar boven op magnetronbestendig bordje leggen. Bordjes vijgen na elkaar 30 sec. op hoogste stand (700 watt) in magnetron verwarmen, zodat ze oorspronkelijke volume en bolle vorm terugkrijgen. Met keukenschaar steeltjes van bovenkant knippen en vijgen dan voorzichtig kruislings insnijden. Pistachenootjes grofhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom roomkaas mengen met helft van pistachenootjes, 1/2 el anijsdrank en zout en peper naar smaak. Vijgen met behulp van theelepel met roomkaasmengsel vullen. Vijgen zo veel mogelijk in oorspronkelijke vorm terugvouwen. Vijgen op schaaltje leggen, bovenkant bestrooien met rest van pistachenootjes en rest van anijsdrank erover druppelen.