Tomatensoep met gehaktballetjes
Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons.
Ingrediënten
4 personen
1
ui
100 g
winterpenen
30 g
verse peterselie
1 el
traditionele olijfolie
1 el
kristalsuiker
400 g
tomatenblokjes
340 ml
bouillon met rundvlees
1
kruidenbuiltje voor vleesbouillon
340 ml
water
100 g
rundergehakt
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Maak de wortel schoon, was en snijd in blokjes. Hak de helft van de peterselie fijn.
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en wortel zachtjes voor ca. 2 min. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten totdat het iets kleurt. Roer de tomatenblokjes met vocht erdoor en ca. 1 min. meewarmen. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan (bewaar het vlees). Voeg de andere helft van de peterselie, het kruidenbuiltje en water toe. Breng dit aan de kook en ca. 15 min. zachtjes laten koken.
Meng het gehakt met peper en eventueel wat zout en draai ze tot kleine balletjes. Zeef de tomatensoep boven een andere pan. Voeg de gehaktballetjes en het gezeefde rundvlees aan de soep toe, breng het aan de kook en ca. 10 min. zachtjes laten koken. Schep de soep in de borden of soepkommen en strooi de fijngehakte peterselie erover.
Tomatensoep met gehaktballetjes
Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons.

voorgerecht
null personen
120 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Pel en snipper de ui. Maak de wortel schoon, was en snijd in blokjes. Hak de helft van de peterselie fijn.
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en wortel zachtjes voor ca. 2 min. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten totdat het iets kleurt. Roer de tomatenblokjes met vocht erdoor en ca. 1 min. meewarmen. Schenk de bouillon door een zeef boven een pan (bewaar het vlees). Voeg de andere helft van de peterselie, het kruidenbuiltje en water toe. Breng dit aan de kook en ca. 15 min. zachtjes laten koken.
Meng het gehakt met peper en eventueel wat zout en draai ze tot kleine balletjes. Zeef de tomatensoep boven een andere pan. Voeg de gehaktballetjes en het gezeefde rundvlees aan de soep toe, breng het aan de kook en ca. 10 min. zachtjes laten koken. Schep de soep in de borden of soepkommen en strooi de fijngehakte peterselie erover.
combinatietip:Serveren met stokbrood en kruidenboter.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 ui
100 g winterpenen
30 g verse peterselie
1 el traditionele olijfolie
1 el kristalsuiker
400 g tomatenblokjes
340 ml bouillon met rundvlees
1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon
340 ml water
100 g rundergehakt