bewaar
Zoete couscoussalade
Zoete couscoussalade
bewaar

Zoete couscoussalade

Picknick proof met zomer frisse mango en limoen!

15 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries mango stukjes

250 g

winterpeen

300 g

couscous

1 tl

kaneel

1 el

kerriepoeder

2 tl

zout

500 ml

kokend water

1

limoen

500 g

gekookte bieten

300 g

gerookte kipreepjes

Picknick proof met zomer frisse mango en limoen!

Aan de slag

1

Laat de mangostukjes ontdooien en snijd de winterpeen in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Doe de blokjes samen met de couscous in een ruime schaal en meng er de kaneel, het kerriepoeder en zout door. Schenk het kokende water erbij en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

2

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen boven de couscous. Pers de vrucht uit en roer het sap door de couscous. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Schep de bietjes, mango en kipreepjes door de couscous en serveer.

tip

variatietipDe rest van de kipreepjes is lekker op een pizza met spinazie.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.