Ge­krui­de kip­pen­po­ten uit de oven met erw­ten-cous­cous­sa­la­de

Handig: je schuift de kip in de oven en kunt ondertussen de salade maken. Geen stress in de keuken vandaag!

(0) waardeer
hoofdgerecht Handig: je schuift de kip in de oven en kunt ondertussen de salade maken. Geen stress in de keuken vandaag! 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de velkant van de kippenpoten. Meng ⅔ de kipkruiden met de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de poten rondom met de kruidenolie. Leg ze op de velkant in de ovenschaal en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven. Keer halverwege.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water bij. Dek af en laat 10 min. staan.
  3. Snijd de peterselie fijn en snijd de komkommer in blokjes. Meng de yoghurt met de rest van de kipkruiden.
  4. Roer de couscous los, neem de kippenpoten uit de oven en schep 2 el bakvet door de couscous (bij 2 personen). Schep om met de peterselie, komkommer en tuinerwten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de kippenpoten erop en serveer de yoghurtdip erbij.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 930 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 33-36

Gekruide kippenpoten uit de oven met erwten-couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de kip­pen­po­ten uit de oven met erw­ten-cous­cous­sa­la­de

1
1
  • 2 kippenpoten

Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de velkant van de kippenpoten.

2
2
  • 1 el Portugese kipkruiden

Meng de kipkruiden met de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de poten rondom met de kruidenolie.

3
3

Leg ze op de velkant in de ovenschaal en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven. Keer halverwege.

4
4
  • 150 g couscous
  • 175 ml kokend water

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water bij. Dek af en laat 10 min. staan.

5
5
  • 10 g platte peterselie
  • ½ komkommer
  • 2 el milde yoghurt
  • ½ el Portugese kipkruiden

Snijd de peterselie fijn en snijd de komkommer in blokjes. Meng de yoghurt met de rest van de kipkruiden.

6
6

Roer de couscous los, neem de kippenpoten uit de oven en schep 2 el bakvet door de couscous (bij 2 personen).

7
7
  • 200 g diepvries tuinerwten

Schep om met de peterselie, komkommer en tuinerwten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de kippenpoten erop en serveer de yoghurtdip erbij.

serveertip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.