bewaar
Gekruide kippenpoten uit de oven met erwten-couscoussalade
Gekruide kippenpoten uit de oven met erwten-couscoussalade
bewaar

Gekruide kippenpoten uit de oven met erwten-couscoussalade

Handig: je schuift de kip in de oven en kunt ondertussen de salade maken. Geen stress in de keuken vandaag!

15 min. bereiden
40 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

kippenpoten

1½ el

Portugese kipkruiden

150 g

couscous

175 ml

kokend water

10 g

platte peterselie

½

komkommer

2 el

milde yoghurt

200 g

diepvries tuinerwten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Handig: je schuift de kip in de oven en kunt ondertussen de salade maken. Geen stress in de keuken vandaag!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak met een scherp mes schuine inkepingen van een ½ cm diep in de velkant van de kippenpoten. Meng ⅔ de kipkruiden met de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de poten rondom met de kruidenolie. Leg ze op de velkant in de ovenschaal en bak de kippenpoten in ca. 40 min. gaar in de oven. Keer halverwege.

2

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water bij. Dek af en laat 10 min. staan.

3

Snijd de peterselie fijn en snijd de komkommer in blokjes. Meng de yoghurt met de rest van de kipkruiden.

4

Roer de couscous los, neem de kippenpoten uit de oven en schep 2 el bakvet door de couscous (bij 2 personen). Schep om met de peterselie, komkommer en tuinerwten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de kippenpoten erop en serveer de yoghurtdip erbij.

serveertipLekker met partjes citroen.