Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 vanillestokje
- 6 el acaciahoning
- 60 g ongebrande pecannoten
- 300 g pannenkoeken kant-en-klaar
- 300 g Griekse yoghurt
Keukenspullen
- springvorm (∅ 24 cm)
Advertentie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snijd het vanille sokje open en laat met honing en 1/2 dl water ca. 5 minuten koken. Hak intussen de pecannoten grof. Schraap met mesje vanillemerg uit stokje en roer door honing. Vet de springvorm in en leg pannenkoek op de bodem. Bestrijk met 1/5 van honingmengsel en bestrooi met 1/5 van pecannoten. Dek af met pannenkoek. Herhaal dit tot pannenkoeken op zijn en eindig met honing en rest van pecannoten. Bak taartje 10 à 15 minuten in midden van voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en snijd in 6 parten. Schep yoghurt en serveer er apart bij.
Tip:
Dit taartje kan van tevoren worden bereid en warm of koud worden gegeten. Eventueel nog even verwarmen in magnetron of oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
- 1 vanillestokje
- 6 el acaciahoning
- 60 g ongebrande pecannoten
Snijd het vanille sokje open en laat met honing en 1/2 dl water ca. 5 minuten koken. Hak intussen de pecannoten grof. Schraap met mesje vanillemerg uit stokje en roer door honing.
- 300 g pannenkoeken kant-en-klaar
Vet de springvorm in en leg pannenkoek op de bodem. Bestrijk met 1/5 van honingmengsel en bestrooi met 1/5 van pecannoten. Dek af met pannenkoek. Herhaal dit tot pannenkoeken op zijn en eindig met honing en rest van pecannoten.
- 300 g Griekse yoghurt
Bak taartje 10 à 15 minuten in midden van voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en snijd in 6 parten. Schep yoghurt en serveer er apart bij.