bewaar
Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop
Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop
bewaar

Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop

25 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

vanillestokje

6 el

acaciahoning

60 g

ongebrande pecannoten

300 g

pannenkoeken kant-en-klaar

300 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snijd het vanille sokje open en laat met honing en 1/2 dl water ca. 5 minuten koken. Hak intussen de pecannoten grof. Schraap met mesje vanillemerg uit stokje en roer door honing. Vet de springvorm in en leg pannenkoek op de bodem. Bestrijk met 1/5 van honingmengsel en bestrooi met 1/5 van pecannoten. Dek af met pannenkoek. Herhaal dit tot pannenkoeken op zijn en eindig met honing en rest van pecannoten. Bak taartje 10 à 15 minuten in midden van voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en snijd in 6 parten. Schep yoghurt en serveer er apart bij.

tip

algemeenDit taartje kan van tevoren worden bereid en warm of koud worden gegeten. Eventueel nog even verwarmen in magnetron of oven.