Ingrediënten
6 personen
1
vanillestokje
6 el
acaciahoning
60 g
ongebrande pecannoten
300 g
pannenkoeken kant-en-klaar
300 g
Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snijd het vanille sokje open en laat met honing en 1/2 dl water ca. 5 minuten koken. Hak intussen de pecannoten grof. Schraap met mesje vanillemerg uit stokje en roer door honing. Vet de springvorm in en leg pannenkoek op de bodem. Bestrijk met 1/5 van honingmengsel en bestrooi met 1/5 van pecannoten. Dek af met pannenkoek. Herhaal dit tot pannenkoeken op zijn en eindig met honing en rest van pecannoten. Bak taartje 10 à 15 minuten in midden van voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en snijd in 6 parten. Schep yoghurt en serveer er apart bij.
Pannenkoektaartje met honing-vanillesiroop

nagerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Snijd het vanille sokje open en laat met honing en 1/2 dl water ca. 5 minuten koken. Hak intussen de pecannoten grof. Schraap met mesje vanillemerg uit stokje en roer door honing. Vet de springvorm in en leg pannenkoek op de bodem. Bestrijk met 1/5 van honingmengsel en bestrooi met 1/5 van pecannoten. Dek af met pannenkoek. Herhaal dit tot pannenkoeken op zijn en eindig met honing en rest van pecannoten. Bak taartje 10 à 15 minuten in midden van voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en snijd in 6 parten. Schep yoghurt en serveer er apart bij.
algemeen:Dit taartje kan van tevoren worden bereid en warm of koud worden gegeten. Eventueel nog even verwarmen in magnetron of oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)1 vanillestokje
6 el acaciahoning
60 g ongebrande pecannoten
300 g pannenkoeken kant-en-klaar
300 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)