bewaar
Appel met Griekse yoghurt en granaatappelpitten
Appel met Griekse yoghurt en granaatappelpitten
bewaar

Appel met Griekse yoghurt en granaatappelpitten

10 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Elstar appels

250 g

Griekse yoghurt

4 el

pecannoten

2 el

granaatappelpitten

4 el

acaciahoning

Dit heb je nodig

  • appelboor

Aan de slag

1

Boor het klokhuis met een appelboor uit de appels. Snijd de appels in 1/2 cm dikke plakken. Leg op 4 borden dakpansgewijs een rijtje appelschijven.

2

Schep de Griekse yoghurt in een mooie toef op de appel.

3

Verwarm een koekenpan zonder vet en rooster hierin de noten goudgeel en krokant.

4

Strooi de noten en de granaatappelpitten over de yoghurt en lepel de honing erover. Serveer direct.

algemeenVervang de granaatappelpitten ook eens door stukjes sinaasappel of mandarijn.

algemeenZonder noten is deze yoghurt ook heerlijk als fris ontbijtgerechtje.