bewaar
Minipizza's met roodlof en tijm
Minipizza's met roodlof en tijm
bewaar

Minipizza's met roodlof en tijm

45 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pak

mix voor pizzabodem

3 eetlepels

(olijf)olie

2 teentjes

knoflook

1 struikje

saladelof

3 eetlepels

creme fraiche

1 eetlepel

kappertjes

peper

2 takjes

verse tijm

8

zwarte olijven zonder pit

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Van mix voor pizzabodem met 1 eetlepel olie deeg kneden. Van deeg 8 kleine platte rondjes vormen. Knoflook pellen en fijnhakken. Lof schoonmaken, wassen en grof snijden. In kommetjes crème fraîche, knoflook, kappertjes en peper door elkaar roeren en deeg ermee bestrijken. Helft van roodlof, stukjes tijm en olijven over bodempjes verdelen. Besprenkelen met rest van olie. Pizza's in midden van oven in ca. 25 minuten gaarbakken. Minipizza's garneren met rest van reepjes roodlof. Lekker (in plaats van brood) bij een voorgerecht.