Minipizza's met roodlof en tijm

Advertentie
Ingrediënten
- ½ pak mix voor pizzabodem
- 3 eetlepels (olijf)olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 struikje saladelof (bakje à ca. 250 g)
- 3 eetlepels creme fraiche
- 1 eetlepel kappertjes (flinke eetlepel)
- peper
- 2 takjes verse tijm
- 8 zwarte olijven zonder pit
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Van mix voor pizzabodem met 1 eetlepel olie deeg kneden. Van deeg 8 kleine platte rondjes vormen. Knoflook pellen en fijnhakken. Lof schoonmaken, wassen en grof snijden. In kommetjes crème fraîche, knoflook, kappertjes en peper door elkaar roeren en deeg ermee bestrijken. Helft van roodlof, stukjes tijm en olijven over bodempjes verdelen. Besprenkelen met rest van olie. Pizza's in midden van oven in ca. 25 minuten gaarbakken. Minipizza's garneren met rest van reepjes roodlof. Lekker (in plaats van brood) bij een voorgerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g