bewaar
Peperkip
Peperkip
bewaar

Peperkip

15 min. bereiden
30 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 tl

zwarte peper

1 tl

zout

4 el

zonnebloemolie

4

kippenpoten

300 g

witte rijst

2

uien

1 zak

paprikamix

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de peper, het zout en 1 el olie en bestrijk de kippenpoten ermee. Verhit 1 el olie in de braadpan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Zet de pan in de oven en laat de kip in ca. 30 min. gaar worden.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de ui en paprika 4 min. Voeg zout en peper toe. Schep door de rijst en serveer met de kippenpoten.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.