bewaar
Lekkerbekjes met mosterdsaus
Lekkerbekjes met mosterdsaus
bewaar

Lekkerbekjes met mosterdsaus

30 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

2 x 600 gr

aardappelen

50 g

boter

2 x 2

lekkerbekjes

1

ui

2 el

grove mosterd

150 ml

kookroom

600 g

tuinerwten/wortelen

125 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2

Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan. Bak de bevroren lekkerbekjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de ui 3 min. Voeg de mosterd toe en bak 1 min. mee. Schenk de room erbij en breng aan de kook.

3

Kook de bevroren groenten in water met zout in 4 min. beetgaar.

4

Verhit de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree, lekkerbekjes en groenten over 4 borden. Serveer met de mosterdsaus.

tip

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.