Lekkerbekjes met mosterdsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappels (zak a 1 kg)
- ½ pot volle kwark (a 500 g)
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels Dijonmosterd (pot a 215 g)
- ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
- 2 zachtzure appels
- 1 schaal gekookte bietjes (ca. 500 g)
- 2 schaaltjes lekkerbekjes (a ca. 225 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels onder stromend water schoonborstelen, halveren en in ca. 20 minuten gaar koken. Kwark mengen met mayonaise en mosterd. Peterselie fijn knippen en door kwark scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden. Bietjes schillen en in plakken snijden. In magnetron bietjes met appel ca. 2 minuten afgedekt verhitten op hoogste stand (700 watt). In droge koekenpan lekkerbekjes in ca. 3 minuten verwarmen. Lekkerbekjes serveren met gekookte aardappels in schil, mosterdsaus en bietjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 57 g
- vet 30 g