Lek­ker­bek­jes met krui­den­may­o­nai­se

(33) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 33

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frituurolie verhitten. Citroen overlangs halveren, een helft uitpersen en andere helft in partjes snijden. Komkommer in de lengte halveren, zaadjes verwijderen en met kaasschaaf lange repen van komkommer snijden. In schaal komkommerrepen voorzichtig omscheppen met 2 el citroensap, 1 el kruiden, zout en peper. In kom mayonaise mengen met yoghurt, 1 el citroensap en 1 el kruiden. Saus iets verdunnen met water en op smaak brengen met zout en peper. Aardappelpartjes goudbruin frituren. In droge koekenpan lekkerbekjes in 3-4 min. per kant verwarmen. Aardappelpartjes op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout. Lekkerbekjes in de lengte halveren en op elk bord 3 repen vis leggen. Kruidensaus erover verdelen en garneren met citroenpartje. Aardappelpartjes en komkommersalade naast vis scheppen.

Tip:

Hoofdgerecht met vis voor 4 personen, prijs per persoon 1.80 (in april 2005)

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.