Griekse lamsburgers

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui (in ringen)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 2 lamsburgers
- 1 zak aardappelpartjes met schil (diepvries 450 g)
- 2 witte puntjes (broodjes zak a 6 stuks)
- 1 bakje tzatziki (200 g)
- 2 eetlepels patat-friteskruiden
- olie om te frituren
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frituurolie verhitten. In koekenpan olijfolie verhitten, ui en paprika 3 min. roerbakken. Groenten uit pan nemen. Lamsburgers in bakvet in ca. 8 min. bruin en gaar bakken; halverwege keren. Intussen aardappelpartjes 3-4 min. frituren. Broodjes opensnijden, lamsburgers en uimengsel erop leggen. Helft van tzatziki erover verdelen, rest als dipsaus voor aardappels gebruiken. Aardappelpartjes naast burgers scheppen en bestrooien met kruiden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 74 g
- vet 34 g