bewaar
Lauwwarme salade van kalkoenmedaillons in tomaat-dragonsaus
Lauwwarme salade van kalkoenmedaillons in tomaat-dragonsaus
bewaar

Lauwwarme salade van kalkoenmedaillons in tomaat-dragonsaus

35 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

(tros)tomaten

2 teentjes

knoflook

50 g

gerookt ontbijtspek (vleeswaren)

1 eetlepel

(olijf)olie

250 g

kalkoenmedaillons

2 theelepels

gedroogde dragon

1 eetlepel

balsamicoazijn

125 ml

koksroom

zout

peper

1 zakje

jonge bladsla

12

zwarte olijven zonder pit

Aan de slag

1

Tomaten inkruisen en enkele seconden in kokend water onderdompelen. Tomaten ontvellen, van zaadjes ontdoen en in stukjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Ontbijtspek in dunne reepjes snijden.

2

In koekenpan olie verhitten. Spek in ca. 3 minuten knapperig bakken en uit pan nemen. In bakvet kalkoenmedaillons in 2 à 3 minuten rondom bruin bakken. Knoflook, tomaten en dragon aan kalkoen toevoegen en geheel goed omscheppen. Vuur iets lager draaien en mengsel ca. 1 minuut laten pruttelen. Balsamicoazijn toevoegen en geheel goed doorroeren. Koksroom erdoor scheppen. Saus ca. 1 minuut doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Sla over vier bordjes verdelen en kalkoenmedaillons erop leggen. Tomaten-dragonsaus erover schenken en salade garneren met spekjes en olijven. Lekker met mini-ciabattas.