bewaar
Geitenkaasquiche met honing
Geitenkaasquiche met honing
bewaar

Geitenkaasquiche met honing

Sjalotten zijn iets zoeter dan gewone ui. Karamelliseer ze langzaam tot ze stroperig, bruin en goddelijk zijn.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
342waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

croissantdeeg

400 g

sjalot

2 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

2 el

vloeibare honing

7½ g

verse tijm

150 g

zachte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Sjalotten zijn iets zoeter dan gewone ui. Karamelliseer ze langzaam tot ze stroperig, bruin en goddelijk zijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Bekleed de vorm met het deeg. Halveer de sjalotten. Verhit olie in een koekenpan en bak de sjalotten in 8-10 min. goudbruin en zacht. Verdeel dit over de vorm.

3

Klop de eieren los met de slagroom en honing. Meng de tijm, peper en zout erdoor. Schenk het geheel over de sjalotten en verdeel de geitenkaas erover.

4

Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar en druppel 1 el honing erover.

combinatietipLekker met geroerbakte spinazie.

bewaartipBind de tijm samen en hang op een koele, droge plek. Lekker in soep, saus en marinades.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.