bewaar
Geitenkaasfondue met honing en tijm
Geitenkaasfondue met honing en tijm
bewaar

Geitenkaasfondue met honing en tijm

15 min. bereiden
126waarderingen

Ingrediënten

400 g

Hollandse geitenkaas

100 g

zachte geitenkaas

300 ml

droge witte wijn

1 el

honing

½ tl

tijm

100 ml

slagroom

2 el

maizena

witte peper

Dit heb je nodig

  • fonduepan

  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Aan de slag

1

Korst van Hollandse geitenkaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. Zachte geitenkaas verbrokkelen. In fonduepan wijn met honing en tijm aan de kook brengen. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Slagroom erdoor roeren. Maizena oplossen in 2 el water of wijn, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

2

Om te dippen: - bruin stokbrood of in puntjes gesneden shoarmabroodjes - kleine roosjes rauwe broccoli - gehalveerde artisjokharten (blik) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven.